Arduino van A tot Z

Programmeren is zeer belangrijk, tijdens deze 2 sessies gaan we daar dieper op in met ons eigen ontwikkeld STEM shield in samenwerking met het bedrijf Velleman die ervoor gezorgd heeft dat het een professioneel uitziend shield werd. We gebruiken het ook tijdens de lessen STEM in de bron en een van de zaken die we ermee kunnen realiseren is bijvoorbeeld het programmeren van een reactiesnelheidstester maar ook een memmory game. Het testen van die games is leuk maar de leerlingen en bij de techniekacademie de deelnemers moeten eerst wel wat inspanningen geleverd hebben om dat als resultaat te bekomen. Bij de academie gaan we ons vooral toespitsen op het aansturen van verlichting.

Basiskennis evolueert al snel naar expert kennis en dan ben je in staat om robots te programmeren met dezelfde taal en dezelfde hardware als de starter sets voor Arduino.

Tijdens de techniekacademie 2019 dagen we je nog meer uit, wie het beste de uitdaging weet te doorstaan krijgt de mini computer en het shield mee naar huis.

INSCHRIJVINGEN VIA DEZE LINK
(€50 voor de 10 woensdagmiddagen die op die pagina vermeld staan) Tijdens die woensdagen gaan deze modules die hier besproken worden door)

Geef een reactie