Sessies

Dit zijn de sessies die in 2018 zullen doorgaan, voor meer informatie en om in te schrijven klik je op deze link, gelieve in te schrijven met de naam van de deelnemer!

Op 24/01/2018 geven we de Kickoff van Techniekacademie 2018. We beginnen met veel SPANNING en vooral POWER met de activiteit Wat is WATT. Op 31/01 Doen we dan verder om aan het einde van deze module naar huis te gaan met enkele elektrische toestellen.
solderen
MEER INFO

Na zoveel POWER is er even een korte pauze om de batterijen terug te kunnen opladen om dan op 21/02 en 28/02 de KRACHT VAN DE NATUUR los te laten. Dit met de 4 elementen WATER, AARDE, WIND en VUUR waar we het laatste enkel bespreken ipv uit te testen.
STEM
MEER INFO

Nadat de wind weer wat gaan liggen is volgt op 07/03 en 14/03 een minder stormachtige activiteit, We gaan dan namelijk programmeren met de Arduino boards en het STEM shield die we zelf ontworpen hebben. Na deze activiteit ben je geen groentje meer in de wereld van programmeren met de computer.
arduino
MEER INFO

Na de STEMMIGE activiteiten is er ook plaats voor een STEAM activiteit op 21/03. Hierbij staat de A voor Artwork, met andere woorden creativiteit komt aan bod in de sessie 3D tekenen en scannen. Je krijgt je eigen sleutelhanger op het einde mee naar huis en samen met het STEMacademie diploma aan het einde van de rit krijg je dan ook je eigen borstbeeld.
parts2-klein
MEER INFO

De reis naar Mars duurt een tijdje dus we vertrekken op 28/03 en komen pas aan op 18/04. Hierbij staat terug programmeren centraal maar ook Engineering van een robot. We gebruiken hier de EV3 van LEGO EDUCATION dus niet enkel spelen maar ook iets leren rond robotica, iets wat je in de toekomst steeds meer zal tegenkomen in het dagelijkse leven. Je leert van een professional want de techniekcoach heeft een opleiding gevolgd in het hoofdkwartier van LEGO in Billund (Denemarken)
download (3)
MEER INFO

Ondertussen ben je op 22/04 welkom op de opendeurdag van Bernardusbron om te kijken wat er daar allemaal te wachten staat als je ervoor zou kiezen om aan het eerste jaar te beginnen. Het je een degelijke interesse voor Wetenschap, Techniek, Ontwerp en Wiskunde dan is de STEM studierichting misschien wel iets voor jou. Projecten koppelen aan theoretische concepten maakt deze studierichting een verlengde van de Techniekacademie.

Op 25/04 sluiten we het academiejaar af met een einde om van te smullen. We gaan nog eens terug naar een STEM activiteit maar nu met de focus op Chemie en in het bijzonder Chemie met huis tuin en keukenproducten met een bepaalde smaak.
STEM
MEER INFO